РІВНЯНКА ОТРИМАЛА РОБОТУ У ВСЕСВІТНЬО ВІДОМІЙ КОМПАНІЇ

Їй 23 роки і вона є чи не наймолодшим співробітником глобального рекламного офісу компанії ADIDAS (м. Амстердам, Нідерланди).

До цього були: тимчасовий річний контракт, навчання в голландському університеті HANZE (м. Гронінген), навчання в Школі-ліцеї № 12 та довузівська підготовка в НЦ «STARt» в м. Рівне.

Сподіваємось, що досвід першої випускниці НЦ «STARt» - Олі Стельмах буде цікавим та корисним для молодих людей, які свідомо планують успіх. Тим більше, що сьогодні вона вже приймає участь у відборі кандидатів на роботу за напрямком «Digital content» (проводить співбесіди), тож має що порадити юним рівнянам.

Далі – пряма мова.

 «Школа. Довузівська підготовка. Вступ до університету.

У школі намагалася добре вчити всі предмети, проте легко давались гуманітарні науки. Дуже важливою була довузівська підготовка: сертифікат IELTS з англійської мови та оформлення документів на зарахування. Чому Нідерланди? Тому що: висока якість англомовних освітніх програм, значні шанси на працевлаштування в міжнародних компаніях, а також - максимально легке зарахування до університету (середній бал атестата «8» та сертифікат IELTS).

Навчання в університеті.

Зарахування легке, а от навчання… З більш ніж 600 першокурсників «до фінішу» дістались лише 125!!! Але: тим, хто хоче навчатись – боятись нічого! З першого дня - робота над реальними проектами з міжнародної економіки. Теорію вчили «під проект».

Багато стажування, яке допомогло отримати досвід роботи (міжнародний лінгвістичний інтернет-портал «Ва bla» в м. Гамбург,  Німеччина; ювелірна компанія «Diamandosbyme» в м. Ротердам, Нідерланди; маркетингове агентство «Color cake» в м. Амстердам, Нідерланди). А ще - один семестр «навчання по обміну» в університеті м. Портсмут, Великої Британії.

Багато громадської та волонтерської роботи, можливість працювати у вільний час (три години на день, нянечкою 4-річної дівчинки).

Крім цього, яскраве студентське життя: багато нових друзів, вечірки, спорт, подорожі та ін.

На останньому курсі: вибір спеціальності («он-лайн маркетинг») та успішний захист випускного проекту – маркетингового дослідження для  «Diamandosbyme».

Пошуки роботи.

Резюме, мотиваційні листи, співбесіди. Розсилання. Відмови. Аналіз відмов (чому «ні»?). Доопрацювання резюме. Он-лайн курси «під вакансію». Нові розсилання. І так 4 місяці «по-колу». Іноді це займало 7-8 годин на день. Всього - більш ніж 100 заявок, понад 15 співбесід. Відмова у тому ж ADIDAS! Повторне надсилання резюме до цієї компанії. Конкуренція з поміж ста претендентів. Співбесіда, виконання доручень і (нарешті!!!) e-mail, в якому «…чи не хотіли б Ви приєднатися до нашої команди?».

Поради тим, хто шукає роботу!

1. Детально вивчи вакансію і те, що від тебе очікують.

2. «Підточи» своє резюме під вакансію.

3. Підготуй приклади з навчання, попередньої роботи, які показують, що ти дійсно підходящий кандидат.

4. Збери і вивчи інформацію про компанію.

5. Не «зазубрюй» відповіді - це відразу «читається»! 

Під час співбесіди! 

1. Не нервуйся! Завжди пам’ятай, що інтерв’ю проводиться не тільки для того, щоб роботодавець вивчив тебе, а також - щоб і ти детальніше вивчив вакансію, і побачив чи це дійсно твоє.

2. Прояви ентузіазм! Покажи, що ти хочеш саме цю роботу і зумій довести «чому»!  

3. Будь чесним, але не перехвали себе і свої навички. 

4. Не бійся перерахувати свої слабкі сторони (в межах розумного), але доведи, що ти знаєш, над чим треба працювати і як стати кращим. 

5. Будь відкритим і комунікабельним - тебе вивчають як особистість! 

6. Не змушуй роботодавця «витягувати» з тебе відповіді. 

7. Розкажи про те, як проводиш вільний час, а також про твою громадську та волонтерську роботу - це дуже цінять роботодавці! 

8. Обов’язково підготуй питання (тільки не про зарплату і контракт)! Запитай про вакансію, команду, атмосферу в колективі. 

9. Відправ e-mail після інтерв'ю, в якому наголоси на тому, що ти після співбесіди ще більше зацікавлений саме у цій вакансії.

10. Загалом: зумій довести, що ти з легкістю зможеш влитися в колектив, готовий  навчатись, проявляти ініціативу і працювати з ентузіазмом!

І найважливіше!

Завжди став перед собою найвищі цілі! Не промінюй себе на дрібниці! Не втрачай оптимізму у найскладніших ситуаціях! Мужньо долай щоденні проблеми та виклики! Вони лише загартовують твій характер та стрімко наближають тебе до успіху! А ще: будь доброзичливим та позитивним! Завжди!»

НЦ «STARt» розпочинає новий набір учнів на 2017-2018 рік навчання! Деталі: /http://star.rv.ua/

 

  • Поділитись

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ НА ON-LINE ЗУСТРІЧ

Останні новини